Dag 2: plantagetocht: geschiedenis en natuur
Blijf op de hoogte en volg Samen Leven Doe Je Zo
10 November 2013 | Suriname, Paramaribo
We hebben sinds een aantal jaar geweldige gidsen: enthousiaste mannen, die heel erg veel weten over Suriname. Fijn dat we die weer konden inhuren. Eerst naar Fort Nieuw Amsterdam, waar we begonnen met een speurtocht. We hebben weer veel gezien wat met de geschiedenis van Suriname te maken heeft en veel gehoord over allerlei planten, vaak met medicinale werking en over vogels. De leerlingen waren erg geïnteresseerd. Daarna weer de Commewijnerivier op in de hoop dolfijnen te spotten. Dat is gelukt: blijft een belevenis.
Vervolgens naar plantage Rust en Werk waar we een heerlijke Javaanse lunch hadden geregeld. Op de terugweg naar de boot kaaimannen gezien en in de rivier een grote leguaan.
In de boten zetten de bootsmannen swingende muziek aan, was een prima sfeertje. Natuurlijk ook dit jaar een watergevecht tussen de passagiers van de verschillende boten. Degenen die daardoor nog niet nat waren, werden dat toch nog op de steiger: weer een tropische regenbui.
Daarna lekker bij Stardust het zwembad in.
Tot slot moeten we constateren dat de stand in de eredivisie voor wat spanningen zorgt tussen Arnhem en Nijmegen....
10 November 2013 - 22:43
Geert, Rosa, Renate:
Wow wat een mooie plaatjes. Een erg mooie ervaring deze dag...Luca, eindelijk dolfijnen in het echt gezien! -
10 November 2013 - 22:44
Berlinda En Raymond:
Wat een geweldige ervaring hebben jullie vandaag wederom meegemaakt en wat een mooie foto`s!!! Super dat jullie de dolfijnen nog hebben gezien!! Het lijkt me ook bijzonder om bij een asverstrooing te zijn.
Nu lekker eten, op tijd naar bed, want jullie hebben morgen weer een lange dag! knuffel -
10 November 2013 - 22:50
Regina En Max Daniel:
Hallo Angelique
Dat ziet er weer gezellig uit!!
Zitten jullie toch weer een beetje in een regenperiode?
Het water komt hier in Nederland met bakken uit de lucht ....... maar hier is het geen
30gr!!!!
Hoop dat alles goed gaat met het programma en een mooie tijd daar met de kinderen.
Groetjes Max en Regina -
10 November 2013 - 23:02
Mariken Van Beckhoven:
Geweldig al die foto's!, filmpjes en tekst! En wat stralen al die snuutjes! Ze hebben een hoop te verwerken maar wat geweldig dat deze onvergetelijke leerzame reis is door gegaan! Een hele verrijking voor de rest van hun leven. Nou Nikki....ook voor jou dit jaar toch nog dolfijnen gezien. We hebben ze in Kroatie gemist! -
10 November 2013 - 23:07
Michiel Tollenaar:
Dat ziet er weer op en top Surinaams uit. Mooie natuurfoto's ook! -
11 November 2013 - 00:00
Willian:
heel bizar vandaag ,erg super blij als ik deze foto's zie wat moet het een belevenis zijn voor jullie -
11 November 2013 - 07:26
Marieke (moeder Van Gijsje):
Top dag. Jij hebt je rivierdolfijnen gezien, precies wat je wilde. Heel veel mooie natuur en totaal anders dan bij ons. Het is hier koud. Xxx mam -
11 November 2013 - 07:37
Twan Van Den Hazelkamp:
Schitterend om te lezen en te zien dat jullie zo genieten. Complimenten voor de verslagen en de foto's! Dit maakt het project voor de thuisblijvers inzichtelijk!
11 November 2013 - 08:04
Evelien Nusselder:
Prachtige foto's!! Erg leuk om zo een beetje met jullie mee te reizen! -
11 November 2013 - 08:54
Grace:
Hallo allemaal
Zo te zien genieten jullie volop!
Wat een ervaring om dit mee te mogen maken.
We leren meteen een beetje mee: mens en natuur, (multi)cultuur, geschiedenis en dat allemaal in een heerlijke temperatuur.
Veel plezier!
hartelijke groet
Grace -
11 November 2013 - 09:06
Simi:
Nou jullie hebben de tijd van je leven, dat is wel te zien op die mooie foto's !!!
En dan ook nog dolfijnen zien springen. Ik hoop dat je ze op de foto hebt Guusje, ben poepie jaloers. Geniet er nog maar lekker van, ga ik hier de ruiten van de auto krabben!! -
11 November 2013 - 09:13
Tanja Schmitt:
Klinkt fantastisch. En dat op een dag dat wij hier de auto's moesten krabben..!
Geniet er verder van. -
11 November 2013 - 09:59
Anita Moeder Van Marielle:
Hoi Mariëlle ...wat een prachtige foto,s en die natuur geweldig...Vandaag een drukke dag en vroeg opstaan ...maar wel weer heel bijzonder om mee te maken. XXx mama -
11 November 2013 - 11:41
Kees Rutgers:
geweldig om ze zo op de foto allemaal bezig te zien en verhalen op te snuifen -
11 November 2013 - 12:49
Opa En Oma Marielle:
Hallo Marielle Wij vinden het geweldig dat we jullie allen zo kunnen volgen.
Als we de foto"s bekijken genieten we met jullie mee.Je hebt al veel gezien en meegemaakt.
xxxx opa en oma -
11 November 2013 - 12:58
Senne En Priscilla:
Wow wat super gaaf allemaal!!!
Senne vind de foto's ook mooi! En roept bij elke foto waar staat naomi nou!!!
Wat een ervaring! Ik ben jaloers
Kus van je broer, schoonzus en nichtje!!! -
11 November 2013 - 13:02
Rieky Hogeveen:
Wat een mooie foto's, wat een natuur en al die dieren Geweldig dat wij mogen mee kijken.
Vandaag weer een nieuwe dag
Ik kan niet wachten tot vanavond.
11 November 2013 - 13:03
Ward En Ingeborg:
Zo! Wat hebben jullie in die paar dagen al ontzettend veel gedaan en gezien zeg!
Wat een indrukken! Complimenten voor de verslagen en de leuke foto's, zo reizen we een beetje met jullie mee.
Geniet van alles wat nog komen gaat. Veel plezier op deze bijzondere reis. -
11 November 2013 - 13:28
Kristiaan En Monique:
wat een mooie dingen zien en maken jullie mee. En dan ook nog met een lekker temperatuurtje,hier heeft het al gevroren. Geniet er met z"n allen van en nog veel plezier . -
11 November 2013 - 14:11
Patrice Polman:
Wouw, wat een geweldige ervaring.
Leuk dat we het zo kunnen volgen. Dofijnen, schildpadden TOP! Maar al die andere griezels......... brrrrrr. Stoer hoor!
Geniet ervan!
11 November 2013 - 15:48
Dannn En Jessica:
heb de fotos bekeken weer een leuke dag gehad vandaag. ziet er allemaal weer gezellig uit.
11 November 2013 - 19:04
Ruud Marianne En Roland:
wat ziet het er allemaal mooi uit. Wat een geweldige ervaring doen jullie allemaal op. Bob we zijn zeer benieuwd naar je verhalen als je straks weer thuis bent...en gelukkig woon jij aan de goede kant van de Rijn. want ja, Vitesse staat bovenaan!
groetjes van ons en veel plezier nog -
12 November 2013 - 10:48
Opa En Oma Horck:
Hallo Bob Wat mooi dat je dat allemaal mag mee maken .het ziet er gezellig uit GR .Opa en Oma xx -
12 November 2013 - 20:28
Mariet Van De Ven:
Lieve mensen wat is het toch schitterend daar! Geniet van alles wat je meemaakt en dat is ontzettend veel....